HET VERHAAL ACHTER HET ADVANCED MANUFACTURING CENTER

De transitie binnen de maakindustrie naar Manufacturing 4.0 vraagt om afstemming met de industrie, waarbij grote, middelgrote en kleine bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar gebracht moeten worden. Om dit te doen heeft het Fraunhofer Project Center samen met regionale partners en de overheid het Advanced Manufacturing Program (AMP) ontwikkeld. Dit programma fungeert als een raamwerk dat zich zal ontwikkelen tot het ecosysteem dat nodig is om het oosten van Nederland te laten bloeien.

HET AMP

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) is een financieringsprogramma dat ons helpt u te ondersteunen bij uw transformatie naar Manufacturing 4.0. Dit wordt mogelijk gemaakt door de RegioDeal, ondersteund door de Provincie Overijssel en de Nederlandse staat. 

HET AMC

De resultaten van het AMP-programma zullen worden vertaald naar het Advanced Manufacturing Center (AMC), dat op dit moment wordt ontwikkeld. Het AMC zal functioneren als een fysieke locatie met shopfloor, waarin een multidisciplinaire koppeling kan worden gemaakt voor verschillende technologieën, door middel van demonstrators en testbeds die van cruciaal belang zijn voor de doorontwikkeling van de maakindustrie.

HOE WERKT HET?

ONDERSTEUND DOOR

We bedanken de volgende organisaties voor hun steun en erkenning van het Advanced Manufacturing Program