ADDITIVE MANUFACTURING

Additive Manufacturing brengt een bepaalde flexibiliteit in het productieproces, wat voorheen met geen enkele andere technologie mogelijk was.

AM ProcessChain 718x656

Additive Manufacturing Procesketen

SERVICES

  • Ontwerp voor Additive Manufacturing 
  • Workshops over het toepassen van Additive Manufacturing
  • Implementatie van Industry 4.0
  • Lichtgewicht ontwerp
  • Flexibele productiemethoden 
  • Transformatie van Productiemodellen

Additive Manufacturing biedt mogelijkheden wanneer bij gebruikelijke productiemethoden de limieten bereikt worden. Voorbeelden van zulke mogelijkheden zijn een grote vrijheid bij het ontwerpen, lichtgewicht ontwerpen, functioneel integreren en rapid prototyping. De grootste voordelen van AM zijn merkbaar bij de ontwikkeling van prototypes. Echter, de toekomst voor AM en het grootste groeipotentieel voor deze techniek liggen in de directe productie. Hieronder vallen de productie van consumentenproducten en onderdelen voor de industrie, zoals gereedschap, machineonderdelen en andere productiemiddelen.Het doel van het AMP is om AM begrijpelijker, toegankelijker en makkelijker toepasbaar in de industrie te maken. AMP werkt samen met bedrijven aan het ontwikkelen van efficiënte en effectieve methodes en processen om deze technologie in de productieomgeving te integreren, met zo min mogelijk impact op de huidige processen.

AM TechnologicalPerspective 1093x652

Het technologisch perspectief: Geclassificeerd per toepassing.

Afbeeldingen © FPC@UT, 2019

GEÏNTEGREERDE PRODUCTIEOPLOSSINGEN VOOR ADDITIVE MANUFACTURING

Additive Manufacturing gaat inmiddels veel verder dan de oorspronkelijke toepassingen, en speelt een essentiële rol in productlijnen en de benadering van de productie. Naast dat het organisaties de kans biedt om creatief te zijn, worden met AM ook de procesketencapaciteiten verbeterd. Dit e-book biedt een overzicht van de stappen die nodig zijn om te starten met Additive Manufacturing in uw huidige procesketen, en hoe AM-technologieën waarde creëren, met hun unieke mogelijkheden bij de juiste omstandigheden.

Lees het e-book en ontdek wat AM uw organisatie kan bieden.