HOGE PRECISIEASSEMBLAGE

Een flexibel machineplatform maakt het agile automatiseren van een zeer nauwkeurig assemblageproces mogelijk.

Een modulair technologieplatform voor de ontwikkeling van volumeproductie.

Afbeeldingen © Fraunhofer IPT, 2019

SERVICES

  • Haalbaarheidsstudies
  • Ontwikkeling van concepten en tools
  • Procesdemonstraties
  • Implementatie van Industry 4.0
  • Trainingen

De ontwikkeling en lancering van nieuwe producten waarbij precisieassemblageprocessen een belangrijke rol spelen, zorgt vaak voor grote moeilijkheden voor bedrijven. De ontwikkeling van nieuwe productprocedures gaat hand in hand met hoge risico's, kost veel werk en vraagt om veel expertise op verschillende vlakken.

Het continu verkleinen van onderdelen en systemen, evenals de steeds kleiner wordende toleranties voor het optimaliseren van de apparaatfuncties, zorgen voor een groeiende vraag naar robuuste en geavanceerde alternatieven voor assemblage en verpakking. Naast het mechanisch passen van onderdelen moet hun belangrijkste functionaliteit worden afgesteld op het veld waarin ze gebruikt worden, met name voor optische systemen is dit belangrijk. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, heeft het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) een zeer nauwkeurige assemblage-cel ontwikkeld.

Onze aanpak van precisieassemblage bestaat uit het verder ontwikkelen van modules die onze partner, het Fraunhofer Institute for Production Technology, al heeft ontwikkeld. Wij kunnen snel en op een kosteneffectieve manier speciaal afgestelde micro-assemblagesystemen en zeer nauwkeurige assemblagefaciliteiten opzetten, waardoor onze klanten de machineonderdelen en bijbehorende controlesystemen verkrijgen die zij nodig hebben voor de ontwikkeling van zowel nieuw ontworpen als bestaande, tot op dat moment handmatig geproduceerde, systemen.

AGILE OPLOSSINGEN VOOR PRECISIEASSEMBLAGE

In dit e-book geven we u een overzicht van onze oplossingen en onze diensten. Na een algemene introductie over geautomatiseerde precisieassemblage, maakt u kennis met ons flexibele machineplatform en onze agile projectarchitectuur. Vervolgens zijn er een aantal case studies die u kunnen helpen bij het classificeren van uw product aan de hand van onze oplossingen of diensten. Dit geeft u een goed uitgangspunt voor een gesprek met ons of voor het samen beginnen aan een project.

Download dit e-book voor meer informatie. (Let op, deze is in het Engels)