HOOG NAUWKEURIGE ASSEMBLAGE

Een flexibel machine platform maakt het agile automatiseren van een hoog nauwkeurig assemblageproces mogelijk.

Een modulair technologieplatform voor de ontwikkeling van groot volume productie.

Afbeeldingen, ©Fraunhofer IPT , 2019

DIENSTEN

  • Haalbaarheidsstudies
  • Ontwikkeling van concepten en tools
  • Procesdemonstraties
  • Implementatie van het principe
  • Trainingen

De ontwikkeling en lancering van nieuwe producten waarbij precisieassemblageprocessen een belangrijke rol spelen zorgt vaak voor grote moeilijkheden voor bedrijven. De ontwikkeling van nieuwe productprocedures gaat hand in hand met hoge risico's, kost veel werk en vraagt voor grote expertise op verschillende gebieden.

Het continu verkleinen van onderdelen en systemen, evenals de steeds kleiner wordende toleranties die ervoor zorgen dat de functies van een apparaat geoptimaliseerd worden, zorgen voor een groeiende vraag naar robuuste en geavanceerde alternatieve voor assemblage en verpakking. Naast het mechanisch passen van onderdelen moet hun belangrijkste functionaliteit worden afgesteld op het veld waarin ze gebruikt worden, met name voor optische systemen is dit belangrijk. Om aan deze eisen te kunnen voldoen heeft het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) een hoog nauwkeurige assemblage-cel ontwikkeld.

Onze aanpak voor precisieassemblage bestaat uit het verder ontwikkelen van modules die onze partner, het Fraunhofer Institute for Production Technology, al heeft ontwikkeld. Wij kunnen snel en op een kosteneffectieve manier speciaal afgestelde micro-assemblage systemen en hoog nauwkeurige assemblage faciliteiten opzetten, waardoor onze cliënten de machineonderdelen en bijbehorende controlesystemen verkrijgen die zij nodig hebben voor de ontwikkeling van zowel nieuw ontworpen als bestaande, tot op dat moment handmatig geproduceerde, systemen.

AGILE OPLOSSINGEN VOOR PRECISIEASSEMBLAGE

In deze brochure geven we u een overzicht van onze oplossingen en onze diensten. Na een algemene introductie van geautomatiseerde precisieassemblage laten we u kennis maken met ons flexibele machineplatform en onze agile projectarchitectuur. Vervolgens geven we een aantal case studies die u kunnen helpen bij het classificeren van uw product aan de hand van onze oplossingen of services. Dit geeft u een goed uitgangspunt voor een discussie met ons of voor het beginnen van een project in samenwerking met ons.

Download de brochure voor meer informatie. (Let op, deze is geschreven in het Engels.)