INDUSTRY 4.0

INDUSTRY 4.0 biedt op elk moment en elke plaats de juiste informatie, gedurende de gehele levenscyclus van een product.

Het Advanced Manufacturing Landschap op basis van het Internet of Production model, ontwikkeld door WZL van RWTH Universiteit Aachen en Fraunhofer IPT

Afbeeldingen ©Fraunhofer IPT en WZL, 2019

SERVICES

  • Industry 4.0 Audit
  • Industry 4.0 Workshops
  • Projecten
  • Implementatie van Industry 4.0
  • Digital Twins in de Productie
  • Toepassing van VR/AR

Het Advanced Manufacturing Landschap beschrijft ons perspectief op de uitdagingen omtrent Industry 4.0 en focust voornamelijk op één hoofddoel: de beschikbaarheid van de juiste informatie op elk moment en elke plaats, gedurende de gehele levenscyclus van een product.

Besluitvorming op basis van kennis of gebeurtenissen, aanpasbare processen of autonome beslissingen: dit is wat wij beschouwen als "Intelligentie". Om op ieder mogelijk moment ondersteuning te bieden bij de besluitvorming, wordt alle relevante informatie gebruikt voor het ontwikkelen van een krachtige en veelzijdige digital twin van uw product of productieomgeving. Maar, om alle relevante informatie aan te kunnen bieden, is veel informatie nodig vanuit uw bedrijf. Deze informatie zal eerst verzameld moeten worden, toegankelijk moeten worden gemaakt en op de juiste manier worden gemanaged.
Om te kunnen concurreren in de wereld van morgen, is data nodig vanuit de gehele levenscyclus van een product, van ontwikkeling tot productie. Gebruikers moeten moeten daarnaast worden omgezet naar Informatie, en op hun beurt "Intelligentie" verschaffen om vandaag de juiste beslissingen te nemen.

DIGITALE TRANSFORMATIE VOOR VERBONDEN, AGILE PRODUCTIE

Wat bekend is geworden als de "Vierde Industriële Revolutie", wordt voornamelijk vormgegeven door digitalisering en het netwerken van de productie. Buzzwoorden zoals het "Internet of Things and Services" en "Cyberfysieke Productiesystemen" beloven een verhoogde onderlinge verbondenheid van autonome en zelf-optimaliserende productiemachines en intelligente producten, die aangepast kunnen worden om individuele uitkomsten te kunnen produceren. Veel hiervan blijft visie - voor nu. Toch moeten bedrijven die willen slagen in de fel concurrerende wereldmarkt, nu al nadenken over de rol die ze graag willen spelen in het "Industry 4.0" van morgen.

Lees het e-book om inzicht te krijgen in de "Digitale Transformatie voor Verbonden, Agile Productie"