SIMULATIE & MODELLERING

Virtuele productie en virtuele prototypes kunnen u helpen bij het ontwikkelen van echte oplossingen op een snelle en kosteneffectieve manier.

DIENSTEN

  • Toegang tot de meest geavanceerde methodes op hoog academisch niveau
  • Virtuele productie
  • Experimentele correlatie en validatie
  • Ontwerpvalidatie en testscenario's

Simulaties en modellering hebben de laatste jaren enorme ontwikkelingen doormaakt en de nauwkeurigheid, snelheid en waardegetrouwheid van modellen zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd. Echter, hoewel modelleringssoftware steeds gebruiksvriendelijker wordt, vergt het verkrijgen van de beste resultaten nog steeds veel ervaring en training. Daarom is het mogelijk dat onervaren gebruikers resultaten verkrijgen die juist lijken, maar bij nadere inspectie toch fouten bevatten. Aangezien het bij dergelijke modellen bijna gegarandeerd is dat slechte invoer ook voor slechte resultaten zorgt, is het essentieel dat deze software door goed getrainde ervaren ingenieurs wordt gebruikt. Aan de andere kant is het belangrijk dat de invoermodellen juist worden geïnterpreteerd, wat betekent dat ook de betrokken procesingenieurs goede kennis moeten hebben van deze modellen.

Bij het Fraunhofer Project Center hebben we toegang tot de grote hoeveelheid kennis verspreid over veel gebieden, zoals modellerings- en simulatiemethodiek, waarover de Universiteit Twente beschikt. Deze kennis is daarnaast ook aanwezig in het gigantische Fraunhofer netwerk waar deze gecombineerd wordt met een diepgaand begrip over industriële processen. Daarnaast kunnen wij een betrouwbaarheidsniveau verstrekken door de resultaten van simulaties te valideren aan de hand van experimentele resultaten van onze goed uitgeruste laboratoriums.

VOORBEELDE VAN SIMULATIE & MODELLERING

PROCESSTUDIE

Doel: Verken nieuwe markten met zo min mogelijk veranderingen in het materiaal en het ontwerp & Verkrijg eigenschappen die niet in het echt geobserveerd of gemeten kunnen worden.

ADAPTIEVE PROCESCONTROLE

Doel: Verminder de hoeveelheid afval, verminder het aantal afgekeurde producten naar nul en verminder de levertijd.

 

TECHNISCHE HAALBAARHEID

Doel: Test de vorm, precisie en toleranties zoals weergegeven in de ontwerptekeningen. Test de krachten, het aantal slagen die in de capaciteit van de machine vallen & Test defecten zoals insnoering, knikken en plooien.

Het vormen van een behuizing door het krimpen van een buis & Knikken tijdens het draaien van het uiteinde van een buis.