FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) is een programma dat is ontworpen door Fraunhofer Project Center van de Universiteit Twente om bedrijven, ongeacht hun omvang, ontwikkelingsniveau en industriegebied, te ondersteunen bij het maken van de transitie naar een nieuwe generatie van productie; Industrie 4.0.
Het AMP is er om u te ondersteunen bij de steeds complexere taak van het kiezen en implementeren van de juiste technologie die aansluit op uw behoeften en die u zal helpen bij de transitie naar nieuwe productietechnologieën. Bovendien kan ons AMP-netwerk u helpen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, het nemen van beslissingen te ondersteunen en de voordelen van nieuwe productietechnologieën te onderzoeken. Daarbij kunnen we uw businessmanagers, ingenieurs en technische medewerkers trainen om de nieuwe innovaties effectief te gebruiken.

Het Fraunhofer Project Center van de Universiteit Twente is een samenwerkingsverband van drie partners: de Universiteit Twente (de gastuniversiteit), de Fraunhofer-Gesellschaft, vertegenwoordigd door haar Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie IPT, en de Hogeschool Saxion.

De centrale taak van het Fraunhofer Project Center is om het huidige onderzoek op het gebied van geavanceerde productie direct over te brengen naar de industriële praktijk. Hierbij richten wij ons op de ontwikkeling van technologische oplossingen op het gebied van productieprocessen, productieapparatuur, digitaal produceren en de organisatie van de productiewaardeketen.

Het leap that needs to be taken to reach Manufacturing 4.0 requires fundamental changes at different levels, such as product-, process-, and production- technologies, digital integrations in and between value chains, offline and online company processes and knowledge and skills of employees on all levels. Each company requires a different approach. We therefore form our project teams with Advanced Manufacturing experts for your challenges based on knowledge and skills that are tailored to your needs.

We hebben de verantwoordelijkheid om de industrie beter te maken. Dus als uw bedrijf worstelt met het vinden van een goede oplossing om uw proces te optimaliseren, de juiste bottleneck te vinden om op te lossen en uw organisatie te ontwikkelen voor de principes van Industrie 4.0, neem dan contact met ons op!

The best way to contact us is by filling in our contact form that is send directly to our email. We will contact you within two business days. Looking for a quicker way to contact us? Then call us +31 (0)53 489 92 55.

The AMP requires you to contribute financially and or an in kind (time, resources, equipment). After all, it’s an investment that will be beneficial to your company. The amount of investment that is required depends on the length and scope of the project. The AMP is supported by the Regiodeal that provides us with the possibility to support you in a financial way. How much funding relates to the size of your company, where you are located and what sort of project/outcomes you are looking for. Please contact us for further information.

De resultaten van het AMP-programma zullen worden vertaald in het Advanced Manufacturing dat op dit moment wordt ontwikkeld. Het AMC zal functioneren als een fysieke locatie en werkvloer die het mogelijk zal maken om multidisciplinaire technologieën met elkaar te verbinden door middel van demo's en testbanken die van cruciaal belang zijn voor de voortgang van de productie zoals die nu is.

Op dit moment is het AMC nog in ontwikkeling en daarom zijn er nog geen fysieke demo's op die locatie. Tot we een eigen fysieke locatie hebben zullen we echter een flexibele aanpak hanteren om flexibele demo's te bouwen die niet afhankelijk zijn van hun locatie. Bovendien hebben we een geautomatiseerde precisie-assemblagedemo op de High Tech Factory van de Universiteit Twente.

We zijn altijd op zoek naar hooggekwalificeerde en gepassioneerde mensen met ten minste een universitair diploma. Stuur ons uw cv en een beknopte motivatie waarom u bij ons wilt werken. We horen graag wat uw toegevoegde waarde is en wat u motiveert.