VEELGESTELDE VRAGEN

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) is een programma, ontwikkeld door het Fraunhofer Project Center at the University of Twente, en is bedoeld om bedrijven, ongeacht de grootte, het ontwikkelingsniveau en de sector, te ondersteunen in de overgang naar een nieuw tijdperk in de maakindustrie: Industry 4.0.
Het AMP is er om u te ondersteunen bij de steeds moeilijker wordende keuze voor de juiste technologie die voldoet aan uw eisen en u kan helpen bij de overstap naar nieuwe productietechnologieën, en hoe deze zo goed mogelijk in uw processen geïmplementeerd kunnen worden. Daarnaast beschikt het AMP over een uitgebreid netwerk dat u kan helpen om continu op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van productietechnologie. In de tussentijd kunnen we uw bedrijfsleiders, ingenieurs en technisch personeel trainen om de nieuwe innovaties zo effectief mogelijk te gebruiken.

Het Fraunhofer Project Center at the University of Twente is een joint venture van drie partners: de Universiteit Twente, waar FPC ook is gehuisvest, het Fraunhofer-Gesellschaft, vertegenwoordigd door het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) en Hogeschool Saxion.

De belangrijkste taak van het Fraunhofer Project Center, is om huidig onderzoek naar Advanced Manufacturing direct toe te passen in de praktijk. Om dit te bereiken, ligt de focus van het Fraunhofer Project Center op de ontwikkeling van technologische oplossingen op het gebied van productieprocessen, productieapparatuur en machines, digitale productie en het organiseren van waardeketens voor productie.

De sprong die gemaakt moet worden voor Manufacturing 4.0 vraagt om fundamentele veranderingen op verschillende niveaus, zoals product-, proces- en productietechnologieën, digitale integratie in en tussen waardeketens, offline en online bedrijfsprocessen en kennis en vaardigheden van werknemers in alle bedrijfslagen. Hiervoor is bij ieder bedrijf een andere aanpak nodig. Daarom bestaan onze projectteams uit deskundigen op het gebied van Advanced Manufacturing, die klaar staan om u te ondersteunen bij uw persoonlijke uitdagingen, met de kennis en vaardigheden die nodig zijn in uw situatie.

Wij hebben de verantwoordelijkheid om de industrie beter te maken. Dus als uw bedrijf worstelt met het vinden van een goede oplossing voor procesoptimalisatie, het vinden van de juiste bottleneck om op te lossen én met de ontwikkeling tot de principes van Industry 4.0, neem dan gerust contact met ons op!

De makkelijkste manier om contact met ons op te nemen, is door het contactformulier in te vullen. Uw bericht wordt dan rechtstreeks naar onze mailbox verstuurd. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Als u toch sneller contact met ons wilt, kunt u natuurlijk altijd bellen, op +31 (0)53 489 92 55.

Aangezien deelnemen aan het AMP een zinvolle investering is voor uw bedrijf, vraagt het AMP een kleine bijdrage van u. Zowel financiële bijdragen als bijdragen in de vorm van bijvoorbeeld tijd, middelen, of apparatuur zijn van harte welkom. De grootte van deze bijdrage hangt af van de lengte en de scope van het project. AMP wordt gesteund door de RegioDeal die ons de mogelijkheid biedt om u financieel te steunen. De hoeveelheid financiële steun die u kunt ontvangen, is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, waar uw bedrijf is gevestigd en naar wat voor project of resultaten u op zoek bent. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De resultaten van het AMP zullen worden vertaald naar het Advanced Manufacturing Center (AMC), dat op dit moment wordt ontwikkeld. Het AMC zal functioneren als een fysieke locatie met shopfloor, waarin een multidisciplinaire connectie kan worden gemaakt voor verschillende technologieën, door middel van demonstrators en testbeds, die van cruciaal belang zijn voor de doorontwikkeling van de maakindustrie.

Op dit moment is het AMC nog in ontwikkeling. Daarom zijn er op dit moment nog geen fysieke demonstrators op die locatie. Totdat onze fysieke locatie gereed is, hebben we een agile aanpak voor het ontwikkelen van flexibele demonstrators die niet locatieafhankelijk zijn. Bovendien hebben we een demonstrator voor geautomatiseerde precisieassemblage (Automated Precision Assembly) bij de High Tech Factory op de Universiteit Twente.

Wij zijn altijd op zoek naar hoog opgeleide, getalenteerde en gepassioneerde mensen, die minimaal in het bezit zijn van een universitair diploma. Stuur ons uw cv en een korte motivatiebrief met daarin een uitleg waarom u voor ons zou willen werken. Wij horen graag wat u motiveert en wat, volgens u, uw toegevoegde waarde zou zijn voor ons.