VEELGESTELDE VRAGEN

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) is een programma ontworpen door het Fraunhofer Project Center aan de Universiteit Twente en is bedoel om bedrijven te ondersteunen in de overgang naar een nieuwe generatie van productie - Industrie 4.0 - zonder daarbij onderscheid te maken in grootte, ontwikkelingsniveau en in welk gebied een bedrijf actief is.
Het AMP staat klaar om u te ondersteunen bij de alsmaar moeilijk wordende keuze voor de juiste technologie die voldoet aan uw eisen en u kan helpen bij de overstap naar nieuwe productietechnologieën en hoe deze technologie goed in uw proces geïmplementeerd kan worden. Daarnaast beschikt het AMP over een uitgebreid netwerk dat u kan helpen om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van productietechnologie. Terwijl we dit doen kunnen we uw bedrijfsleiders, ingenieurs en technisch personeel leren om de nieuwe innovaties zo effectief mogelijk te gebruiken.

Het Fraunhofer Project Center aan de Universiteit Twente is een samenwerkingsverband tussen drie partners: De Universiteit Twente, waar FPC is ondergebracht, het Fraunhofer-Gesellschaft, vertegenwoordigd door het Fraunhofer Instituur voor Productietechnologie IPT, en Hogeschool Saxion.

De belangrijkste taak van het Fraunhofer Project Center is om huidig onderzoek naar geavanceerde productie direct toe te passen in de industrie. Om dit te bereiken ligt de focus van het Fraunhofer Project Center op de ontwikkeling van technologische oplossingen op het gebied van productieprocessen, productieapparatuur, digitale productie en het organiseren van waardeketens voor productie.

De sprong die gemaakt moet worden om Manufacturing 4.0 te bereiken vraagt om fundamentele veranderingen op verschillende niveaus zoals product-, proces- en productietechnologieën, digitale integratie in en tussen waardeketens, offline en online bedrijfsprocessen en kennis en vaardigheden van werknemers op alle niveaus. Voor het maken van deze stap is voor ieder bedrijf een andere aanpak nodig. Daarom bestaan onze projectteams uit deskundigen op het gebied van Advanced Manufacturing die klaar staan om uw persoonlijke uitdagingen, gebaseerd op uw kennis en vaardigheden, aan te pakken op een manier die past bij uw eisen.

Wij hebben de verantwoordelijkheid om de industrie beter te maken. Dus als uw bedrijf worstelt met het vinden van een goede oplossing voor procesoptimalisatie, het vinden van de juiste bottleneck om op te lossen en de ontwikkeling tot de principes van Industry 4.0, neem dan gerust contact met ons op!

De makkelijkste manier om contact met ons op te nemen is om het contactformulier in te vullen. Uw boodschap hier gaat rechtstreeks naar onze mailbox en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Als u toch sneller contact op wilt nemen is het mogelijk ons te bellen. +31 (0)53 489 92 55.

Aangezien betrokkenheid bij AMP een nuttige investering voor uw bedrijf is, vraagt AMP een kleine bijdrage van u. Zowel monetaire bijdragen en natura bijdragen (tijd, middelen, uitrusting) zijn van harte welkom. De grootte van deze bijdrage hangt af van de lengte en de scope van het project. AMP wordt gesteund door de RegioDeal die ons de mogelijkheid biedt om u financieel te steunen. De hoeveelheid financiele steun die u kunt ontvangen is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, waar uw bedrijf is gevestigd en naar wat voor project of resultaten u op zoek bent. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De resultaten van het AMP-programma zullen worden vertaald naar het Advanced Manufacturing Center (AMC), dat op dit moment wordt ontwikkeld. Het AMC zal functioneren als een fysieke locatie met shopfloor, waarin een multidisciplinaire koppeling kan worden gemaakt voor verschillende technologieën, door middel van demonstraties en testbeds die van cruciaal belang zijn voor de doorontwikkeling van de maakindustrie.

Op dit moment is het AMC nog in ontwikkeling. Daarom kunnen wij op dit moment nog geen fysieke demonstraties geven op die locatie. Voordat onze fysieke locatie gereed is moeten wij daarnaast nog een agile aanpak ontwikkelen voor het creëren van flexibele demonstrators die niet locatieafhankelijk zijn. We hebben echter wel een geautomatiseerde demonstratie voor precisieassemblage bij de High Tech Factory op de Universiteit Twente.

Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde en enthousiaste mensen die op zijn minst universitair geschoold zijn. Stuur ons uw cv en een korte motivatiebrief met daarin een uitleg waarom u voor ons zou willen werken. Wij horen graag wat u motiveert en wat, volgens u, uw toegevoegde waarde zou zijn voor ons.